UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

eu-talenton-grafiki-1200x1200-EN

Akademski konzorcijum – Grad nauke Katovice i Evropska komisija imaju čast da pozovu naučnike, studente i doktorande svih evropskih univerziteta i institucija da učestvuju na takmičenju Evropske unije TalentOn 2024 za istraživače u ranoj karijeri.

EU TalentOn 2024 je takmičenje za mlade naučnike (21-35 godina) iz evropskih zemalja i zemalja povezanih sa programom Horizon Europe. Ideja je da podstakne mlade, bistre umove da predlože nova, kreativna rešenja za najhitnije svetske probleme.

Učesnici će raditi u grupama na kreiranju predloga u jednoj od 5 naučnih oblasti koje odgovaraju 5 misija EU u Horizon Europe (prilagođavanje klimatskim promenama, prevencija i nega raka, obnavljanje našeg okeana i vode, 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova, Sporazum o zemljištu za Evropu). Tražimo naučne, kreativne, izvodljive i ubedljive: ideja je da podstaknemo tok svežih, interdisciplinarnih ideja, uključujući doprinose iz svih oblasti nauke i humanističkih nauka.

Pobednici će dobiti novčane nagrade u vrednosti od 75000 evra.

Takmičenje finansira Evropska unija i biće vodeći događaj u sklopu proslave Evropskog grada nauke Katovice 2024. Takmičenje će se održati od 9. do 14. septembra 2024. u Katovicama. Troškove vezane za prevoz, smeštaj i ishranu snosiće Evropska komisija.

Sve detaljne informacije i obrazac za prijavu možete pronaći ovde: https://eutalenton2024.eu/

Rok za registraciju je 7. jul 2024.

Evropski grad nauke Katovice 2024 organizuje Akademski konzorcijum Katovice – Grad nauke koji čine: Muzička akademija Karol Szimanovski u Katovicama, Akademija lepih umetnosti i dizajna u Katovicama, Akademija za fizičko vaspitanje Jerzi Kukuczka u Katovicama, Šleska Tehnološki univerzitet, Medicinski univerzitet u Šleskoj, Ekonomski univerzitet u Katovicama i Univerzitet Šlezije u Katovicama (lider); Grad Katovice, Šlesko vojvodstvo i Metropolis GZM.