UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Screenshot 2024-06-26 at 10.13.33

CAPRIS UKIM poziva mlade postdoktorate istraživače, mlađe saradnike, napredne studente doktorskih studija i profesionalce iz oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, vizuelnih umetnosti, performansa, građanskih i ICT inženjera, istraživača podataka, naučnika iz oblasti životne sredine, društvenih naučnika, filozofa i drugi da sprovode svoja istraživanja u visoko kolaborativnom i eksperimentalnom okruženju, koje karakteriše nezavisna studija uz uputstva i doprinose i razmena sa vodećim naučnicima i novim inovatorima, dizajnerima i naučnicima iz Evrope i šire.

Program stipendiranja će se fokusirati na međukulturna i međudisciplinarna istraživanja i inovacije; istraživanje inovativnih društvenih i urbanih modela za društveno i kulturno održiviju i zajedničku globalnu budućnost. Predavači na programu su gostujući renomirani istraživači i naučnici, kao i odabrano nastavno osoblje sa UKIM-a i partnerskih univerziteta.

Rad stipendista treba da bude fokusiran na nove oblike prostornog razmišljanja, alternativne načine definisanja projekta zasnovanog na podacima i dokazima, i inovativne načine praktikovanja kao društvenog i tehničkog inovatora i istraživača. Budući stipendisti treba da neguju integrisano urbanističko planiranje i znanje o dizajnu, posmatrajući urbano okruženje, arhitekturu i urbani dizajn kao kompleksnu vezu između tehničkih, kulturnih, društvenih i ekonomskih faktora, kao i strateških, organizacionih i prostornih faktora.

Za više informacija kliknite ovde.