УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ: Катарина Максимов, архитекта – Председница Друштва конзерватора Србије

Katarina Maksimov-2

Архитекта Катарина Максимов, председница Друштва конзерватора Србије, ће одржати предавање у петак 18.октобра 2024. године у 10.15х у амфитеатру Архитектонског факултета Универзитета у Београду. Предавање се организује у оквиру пројекта Урбанистички хоризонти: изградња професије кроз међусекторску сарадњу (Bridging Urban Futures: Empowering Young Professionals through Cross-Sectoral Dialogue) који се реализује уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији.

Циљ пројекта је оснаживање студената архитектуре кроз сарадњу и успостављање међусекторског дијалога између академије, јавних институција, струковних удружења, независних стручњака и грађана, за њихову будућу улогу у процесу доношења одлука у домену урбанизма и изградње. Пројекат спроводи удружење Нова планска пракса.

Пројекат је повезан са курсевима којима руководе:

проф. др Марија Маруна:

  • Планирање и управљање урбаним развојем (трећа година Основних академских студија Архитектура и трећа година Интегрисаних академских студија Архитектура)
  • Теорија планирања (друга година Мастер академских студија Архитектура, друга година мастер академских студија Интегрални урбанизам и пета година Интегрисаних студија Архитектура), и

ван. проф. др Данијела Миловановић Родић:

  • Методологија планирања (друга година мастер академских студија Интегрални урбанизам)

и спроводи се под окриљем Лабораторије за културу планирања и дизајн просторних политика и Лабораторије за колаборативне урбане праксе којима руководе предметни наставници.

Изабране студије случаја и истраживачки полигони су Комплекс Београдског сајма и Ансамбл Генералштаба и Министарства одбране.

Предавање је отворено за све студенте Универзитета у Београду – Архитектонског факултета.