UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

GOSTUJUĆE PREDAVANJE: Katarina Maksimov, arhitekta – Predsednica Društva konzervatora Srbije

Katarina Maksimov-2

Arhitekta Katarina Maksimov, predsednica Društva konzervatora Srbije, će održati predavanje u petak 18.oktobra 2024. godine u 10.15h u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predavanje se organizuje u okviru projekta Urbanistički horizonti: izgradnja profesije kroz međusektorsku saradnju (Bridging Urban Futures: Empowering Young Professionals through Cross-Sectoral Dialogue) koji se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

Cilj projekta je osnaživanje studenata arhitekture kroz saradnju i uspostavljanje međusektorskog dijaloga između akademije, javnih institucija, strukovnih udruženja, nezavisnih stručnjaka i građana, za njihovu buduću ulogu u procesu donošenja odluka u domenu urbanizma i izgradnje. Projekat sprovodi udruženje Nova planska praksa.

Projekat je povezan sa kursevima kojima rukovode:

prof. dr Marija Maruna:

  • Planiranje i upravljanje urbanim razvojem (treća godina Osnovnih akademskih studija Arhitektura i treća godina Integrisanih akademskih studija Arhitektura)
  • Teorija planiranja (druga godina Master akademskih studija Arhitektura, druga godina master akademskih studija Integralni urbanizam i peta godina Integrisanih studija Arhitektura), i

van. prof. dr Danijela Milovanović Rodić:

  • Metodologija planiranja (druga godina master akademskih studija Integralni urbanizam)

i sprovodi se pod okriljem Laboratorije za kulturu planiranja i dizajn prostornih politika i Laboratorije za kolaborativne urbane prakse kojima rukovode predmetni nastavnici.

Izabrane studije slučaja i istraživački poligoni su Kompleks Beogradskog sajma i Ansambl Generalštaba i Ministarstva odbrane.

Predavanje je otvoreno za sve studente Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta.