УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за aрхитектонске технологије

Број кабинета: 350

Ужа научна област: архитектонске конструкције, материјали и физика зграда

Област истраживања: енергетска ефикасност архитектонских објеката

 

Тијана Жишић студент је Докторских академских студија на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, где је завршила Интегрисане студије архитектуре (2021.) са звањем Мастер инжењер архитектуре.

Од 2022. године ради као асистент на Департману за архитектонске технологије.

Њено истраживање фокусирано је на енергетску ефикасност зграда и биоклиматску архитектуру, са акцентом на дрвене и челичне конструкције.

Дала је доприносе кроз публикације у домаћим и међународним часописима. Њена истраживања, спроведена у сарадњи са колегама, презентована су на интернационалним конференцијама, чиме је представљен рад и актуелност истраживања на Универзитету у Београду.

Поред академских достигнућа, аутор је архитектонскиџ пројектата који су излагани на међународним изложбама и недељама дизајна, приказујући иновативни приступ архитектонском пројектовању. Ове изложбе су обезбедиле платформу за ангажовање шире публике и промовисање одрживих архитектонских пракси.

Тијана је реализовала неколико архитектонских пројеката у Србији, у оквиру неколико тима, претварајући теоријске увиде у опипљиве резултате. Ови објекти истичу њену стручност у креирању енергетски ефикасних и биоклиматских дизајна који задовољавају савремене потребе истовремено осигуравајући будућу одрживост.

Њена страст су архитектонски конкурси у којима учествује и истовремено подстиче своје студенте да чине исто. Као асистент, Тијана је посвећена менторству следеће генерације архитеката, нудећи студентима спој теоријског знања и практичног искуства, истовремено их мотивишући да раде на иновативним идејама у кораку са светским достигнућима у архитектури.